Ada devi Liverpool İspanyol menajer Rafael "Rafa" Benítez Maudes ile yollarını ayırdığını resmen duyurdu.
Böylelikle 2004 yılında başlayan Benitez dönemi sonlanmış oldu.
Kulüpten yapılan açıklamada "Karşılıklı anlaşma ile yollarımızı ayırdık, Benitez'e teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Benitez ise, "Benim için üzücü bir karar oldu. Liverpool'da uzun süre menajer olarak kalamadım. Kulüp personeline, oyuncularıma ve emek gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
2009'un Mart ayında 50 yaşındaki menajer ile 5 senelik mukavele yapan Liverpool'un Benitez'e 4.42 milyon Dolar tazminat vereceği de İngiliz medyası tarafından iddia edildi.
HODGSON VE HUGHES SESLERİ
Liverpool'un bu ayrılığın ardından rotasını Roy Hodgson ya da Mark Hughes'e çevirmesi bekleniyor.
2004 yılında Valencia'dan Liverpool'a gelen Rafael Benitez, 2005 yılında Liverpool ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandı, 2006 yılında ise Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselme başarısı gösterdi.
İngiltere'de Liverpool'u beklenen başarıya bir türlü ulaştıramayan Benitez, 2006 yılında FA Cup'u Anfield'a götürmeyi başardı.
Bu sezon İngiltere Premier Lig'de ilk dört sıranın dışında kalan Benitez yönetimindeki Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı ve ortalama 65 milyon avro bir rakamı klup kasasına koyamadı.