"Bursa maçı çok kritik"
Turkcell Süper Lig'deki son iki maçında Diyarbakırspor ile Manisaspor'u yenen Gaziantepspor, Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Kırmızı siyahlıların genç futbolcusu Murat Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.
Futbolcuların, Gaziantepspor Altyapı Genel Direktörü Seçkin Göksel'in yönetiminde, Celal Doğan Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman, dar alanda pas çalışmasıyla başladı. Daha sonra düz koşu yapan futbolcular, topla çalışmaya devam etti. Gaziantepspor'un golcü futbolcusu Beto, hafif sakatlığının olması nedeniyle diğer futbolculardan ayrı düz koşu yaptı.
FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ
Kırmızı siyahlıların genç futbolcusu Murat Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Diyarbakırspor'u sahalarında 2-1 yendikleri karşılaşmayı hatırlatan Ceylan, bu galibiyetin ardından karşı karşıya geldikleri Manisaspor'u da yenmeyi başardıklarını ifade etti.
Murat Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Manisaspor'a yenilsek alt sıralar, yensek üst sıralar için oynayacaktık. Manisaspor maçını da aldık. Şimdi lige milli takımın maçı nedeniyle ara verildi. Takım halinde bu arada iyi çalışıp Bursaspor maçına hazırlanıyoruz. Aslında Bursaspor zorlu bir rakip değil. Biz iyi olduğumuzda neler yapacağımızı herkes görüyor. Bursaspor maçında da iyi oynayarak 3 puan almak istiyoruz."
Gaziantepspor'un Brezilyalı futbolcusu Jorginho da, Gaziantepspor'un Manisaspor karşısında aldığı galibiyette katkısının olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Gaziantepspor formasıyla çıktığı ilk maçlarında oynadığı futbolun kendisi için ölçü olamayacağını ifade eden Jorginho, "Özellikle iki haftadır takım olarak iyi oynuyoruz. Oynadığımız iyi futbolu sonuca da yansıtabildik. Benim için işler yolunda gidiyor, umarım yolunda da gider. Her geçen gün daha iyi olacağımın sözünü veriyorum" dedi.
İlk haftalardaki futbolcunun beğenilmediğinin ifade edilmesi üzerine Jorginho, "Bu tip eleştirilerin olması normal. Yeni bir ülkeye geliyorsunuz, bir alışma süreci var. Takıma ve arkadaşlarınıza alışmanız için bir dönemin geçmesi gerekiyor. Ben bu dönemi atlattığımı düşünüyorum" diye konuştu.
TEKNİK HEYET PORTEKİZ'E GİTTİ
Bu arada, Gaziantepspor'un yardımcı antrenörü Jesus Quinito'nun 32 yaşındaki oğlu Brezilya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Acı haberle sarsılan Jesus Quinito ile beraber teknik direktör Jose Coucerio ve Portekizli diğer yardımcıları, cenaze töreni için Portekiz'e hareket etti.