1- Domatesli Biberli
Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara
yakıyoruz.Sigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı
gelmiş
demektir.>Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir
herhalde ocağın, altını kapatıyoruz.
2-Biberli Domatesli Yumurta
Her
gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes
yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor.
3-Makarna
Bir
tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk
yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.Tencerenin içinden seçtiğimiz
makarnayı fayansa fırlatıyoruz.Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala
içinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın
üzerine doğru döküyoruz.. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar
çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz. Not: Fayansa fırlattığınız
makarnayı bi ara oradan alın.Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini
firlattığınız karışıyooo.
4- Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya
benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akıl
ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.
5-Pilav
Pilav aslında basit bir yemek
değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor.
Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun
sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin.
Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine
yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz
koyup pişiriyorsunuz..Hem bunu süzmeye de gerek yok.
6-Patates
Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi
kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında
kapatmanız.Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV'de pembe dizi
varken yapın.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka
tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
*ORTA ZORLUKTAKI
YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha
sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi
gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına
yapıştırmamak.
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar
sıvı yağı teflon tavaya koyupköfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla aynı
renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek
lazım.
*ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı
tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok
uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde
yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme
bakılırsa güzel bi şeyebenziyor.
Tavuk
Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun
içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanın kaba etine çatal
saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu
yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.
ULTRA
ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha
önceden kavrulmuş kıyma konulmalı.Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu
yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
*PÜF NOKTALAR
*Yemekleri daima
tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
*Çorba
çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki bunda.bunu yazsam
ne yazmasam ne. hangi alık bilmek ki bunu. hayret bi şey. Ben bile
biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda
altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
*Mutlaka soğanlı bir yemek
yapacaksanız asla soğana dokunmayın.Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok
kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin,
ayni işi görür.
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla
yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
*Yemekler asla
kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine
kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.Sakın yemeyin.
*Sebzeleri
pişirdikce vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
*Karpuz
tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla
yiyebilirsiniz.
*Tencere kapağı en mükemmel
tabaktır.
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi
düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl
olsa bir süre sonra unutulur.
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz
cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
*Spagetti pakedini açmak
için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun.
Pakedin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak
olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız
tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel bu size çok maco bir hava verir.
*Sagda
solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bişey varmış. Birden içimi bir
heyecan kapladı. Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır
diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bi tane.Eve gelip kutusundan çıkardığımda
itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkçası UFO gibi bişey
bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği. İçindede vantilatör gibi bişey
var. Bununla birlikte biton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi işe
yarayacaklarını sanmıyorum.Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım
içine. Bakalım ne yapacak diye bekledim.Kabuklarını ile soyamadı eşşeoglueşek
paramparca etti bıraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda.Bir
ara yıkayıp o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı
düşünüyorum.
Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı.
ilerdeçıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum...