Çalışma alanımızı 1024×768 pixel boyutunda açıyoruz ve yumuşak uçlu brushumuzla arka planını siyah yaptığımız alanımıza hafif bir renk veriyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yeni bir layer oluşturuyoruz ve adını efekt yapıyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Efekt adlı layerımızın içini siyah renkle dolduruyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şimdi aşağı resimdeki gördüğünüz yolu uygulayın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Açılan ekrandaki değerleri resimdeki gibi yapınız.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Tamam butonuna tıkladıktan sonra alttaki resimdeki efekti uygulayın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ekranımızdaki son görüntümüz şu şekilde olmalıdır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şimdi efekt adlı layerımızın üstündeyken çift tıklıyoruz ve açılan penceredeki ayarlarımızı resimdeki gibi yapıyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Gradient renk yelpazesini isteğinize göre renklendirebilirsiniz. Çalışmamızın son hali şu şekilde.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şimdi de lasso tool aracını seçiyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ve aracımızın feather değerini 30 px yapıyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şimdide rasgele bir şekil çiziyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Rasgele demiştim o yüzden çizdiğim şekil için bana gülmeyin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şimdi resimdeki işlemi çalışmalarınıza uygulayın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ve çalışmamız hazır,çeşitli işlerinizde kullanabileceğiniz bu teknik güzel bir görüntü oluşturacaktır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Anlatım:ÖMER FARUK İNCE