ArenaFutbol | Futbol'a Dair Her Şey
"Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum" Uyeol

Sitemizi REKLAMSIZ şekilde gezebilmek için, bütün bölümlere erişebilmek için ve tam anlamıyla faydalanabilmek için lütfen ÜYE OLUNUZ, eğer üye iseniz lütfen GİRİŞ YAPINIZ
"Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum" Uyeol

Sitemizi REKLAMSIZ şekilde gezebilmek için, bütün bölümlere erişebilmek için ve tam anlamıyla faydalanabilmek için lütfen ÜYE OLUNUZ, eğer üye iseniz lütfen GİRİŞ YAPINIZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

"Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum"

YazarMesaj
Assassin™
No-Post !
Assassin™

Favori Oyuncu : Alex De Souza , Cristiano Ronaldo , Lugano , Messi
Rep : 2750
Yer : Efeler Diyarı AYDIN
"Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum" I231073_fbli

"Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum" Empty
MesajKonu: "Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum"   "Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum" EmptyPaz Ocak 03, 2010 6:39 pm

"Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum" 5430_B_ertugrul-saglam006

Türk futbolu yeni umutlar ve heyecanlarla 2010'u karşılarken, 2009 yılına başarılı performansıyla Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor damgasını vurdu. Sağlam, Turkcell Süper Lig'in üçüncü sırasına taşıdığı takımını Sabah'a anlattı.
Sezon başında kadrosunu sıfır bonservis bedeliyle kurduğunun altını çizen Bursaspor Teknik Direktörü, "Bütün takımın maliyeti 8 milyon Euro. Bu mütevazi paraları bile doğru dürüst alamayan futbolcularımın '2009 Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum" dedi.
İşte merakla beklenen Ertuğrul Sağlam röportajı... Şartları ve imkanları ortaya koyduğunuzda, Bursaspor'un rakipleriyle durumunu ve kıyaslamasını nasıl yaparsınız? Bu sezon başında "SIFIR" bonservis maliyetiyle bir takım kurduk. Hüseyin Cimşir ve Turgay Bahadır gibi oyuncular için hiç bonservis bedeli ödemedik. Bedavaya aldık ama potansiyellerini ortaya çıkarttık.
Şu an lig üçüncüsü olan Bursaspor takımının 1 yıllık ücreti, maaşı, maliyeti toplam 17 milyon TL. Yani 8 milyon Euro. Bir Tabata ya da bir Elano değil. Güiza'nın bonservisi ve maliyeti ise Bursaspor takımının tamamının iki katı. Anlayacağınız karşılaştırdığınız zaman arada büyük bir uçurum olduğunu görürsünüz. Başarımıza bir de buradan bakın. 2009 Bursaspor açısından nasıl bir yıl oldu? İstatistikler Bursaspor'u yılın en başarılı takımı gösteriyor... Geçen sezonun ikinci yarısında 18 maç, bu sezonun ikinci yarısında 17 maç olmak üzere 2009'da toplam 35 maç yaptık ve 71 puan topladık. Bu sezon sadece 4 mağlubiyet 2 beraberlik aldık. 34 gol atıp, sadece 17 gol yedik.
ONURLU BİR MÜCADELE
Ligin en çok gol atan ikinci, en az gol yiyen ise üçüncü takımıyız. Ligde en iyi averaja sahip takım olmamız da pozitif futbol oynama felsefemizin sahaya yansımasıdır. Ayrıca taraftarımıza Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray galibiyetleri de yaşattık. 2009 yılındaki istatistiğe göre en iyi performansı biz sergiledik. Ancak Beşiktaş'ın aldığı iki kupayı ve Kayserispor'un yükselişini de unutmamak gerek. Başarının sırrı nereden geliyor? Bu bir kara mizah değil mi? Bursaspor'da yıllık 600 bin Euro kazanan tek futbolcu var. Diğerleri onun altında.
Daha anlamlısını söyleyeyim; bu futbolcu arkadaşlarımız kulübümüzün yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı bu alacaklarını da alamadan oynuyorlar. Aldıkları; pardon onu da zamanında alamadıkları paralar üç kuruş, ortaya koydukları yürek, cesaret ve başarı gerçekten çok büyük! '2009 yılının Futbol Oscarı' varsa, bu benim futbolcularımın hakkıdır diye düşünüyorum. Adına 'profesyonellik' diyelim, 'amatör ruhla savaş' diyelim ama ortada hakikaten çok onurlu bir mücadele var. Artık "Mucize mi?" dersiniz bilemem ama en büyük alkışı onlara verelim. Bunu sonuna kadar hak ediyorlar. Bu şartlarda şampiyonluktan bahsetmek hayal mi o zaman?
Teknik kadro olarak takımı oluştururken, doğru karakterli, çalışkan ve Bursaspor ruhuna uygun oyuncuları tercih ettik. Geldiğimiz günden bu yana adaletli forma dağıtıyoruz. Bursaspor taraftarıyla ve camiasıyla bütünleşmenin keyfini yaşıyor şu anda. Hedefleri, umutları, hayalleri olan hangi insanın, hangi takımın, hangi şehrin aklında şampiyonluk yatmaz? Biz şimdiye kadar bunu telaffuz etmedik. Çünkü rakiplerimizle aramızda böyle bir maddi uçurum varken, "Şampiyon olacağız" diye ortaya çıkmak, haksızlık olur. Hepimiz bir mucizenin peşinde koşabiliriz, ama unutmayalım kalıcı ve büyük başarılar uzun süreli yatırımlarla gelebilir.
PİŞMAN DEĞİLİM
Beşiktaş'taki görevinizden 1.5 milyon TL tazminatı bırakarak istifa ettiniz. Bundan dolayı hiç pişman oldunuz mu? Kesinlikle pişman olmadım. Aynı durum bugün olsa, yine aynısını yapardım. Çünkü ben görevdeyken, bir başka teknik adamla görüşülmüştü ve benim için de istifa kaçınılmaz olmuştu. Parayı her zaman kazanabilirsiniz, ancak kendinize, mesleğinize ve Türk kimliğinize saygınınızı asla kaybedemezsiniz. Ben doğru bildiğimi yaptım. Sizce sezon sonunda şampiyon hangi takım olur?
Dev bütçeli 3 Büyükler'in ortaya koyduğu performans ortada. Garip olan ise Frank Rijkaard için ilk haftalarda "Harika 5 yıllık sözleşme yapılsın" diyenler, sonrasında "Gönderilsin" iddiasını ortaya atabiliyor. İşte böyle bir spor kamuoyumuz var. Şampiyonu şu an için kestirmek zor ama zirve yarışını belirleyen ekip Bursaspor olacak.
BİR GÜN MİLLİ TAKIM'A!
Bursaspor'da mutlu olduğunu söyleyen Ertuğrul Sağlam, Milli Takım ve Türk futbolunun geleceğini şöyle değerlendirdi: "Her Türk antrenörü gibi benim de gönlümde bir gün Milli Takım'ı çalıştırma hayali ve isteği var. Kayseri'de 8-9, Beşiktaş'ta 11 tane altyapıdan genç oyuncuya şans verdim. Ben gençlere inanmayan ve onları yetiştirmeyen bir anlayışın, Türk futboluna gerçek manada hizmet ettiğine inanmıyorum."
İGLESİAS'A KAVUŞTU

Ertuğrul Sağlam, biraraya geldiği yeni transferi Leonarda İglesias'ın Kayserispor'dan öğrencisi olduğunu söyledi. Arjantinli forvet ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladıklarını duyuran Sağlam, "İglesias, Bursaspor'a yararlı olacaktır" diye konuştu.

03.01.2010
Kaynak : Sabah
http://www.arenafutbol.org

"Futbol Oscarı'nı hak ettiklerini düşünüyorum"
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» "Türk futbol endüstrisinin değeri.."
» "Futbol olarak ezilmedik"
» 'İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum''
» "Futbol hata oyunudur"
» Çalımbay: "Mükemmel bir futbol.."