Sitemizi REKLAMSIZ şekilde gezebilmek için, bütün bölümlere erişebilmek için ve tam anlamıyla faydalanabilmek için lütfen ÜYE OLUNUZ, eğer üye iseniz lütfen GİRİŞ YAPINIZ
ArenaFutbol | Futbol'a Dair Her Şey
Sitemizi REKLAMSIZ şekilde gezebilmek için, bütün bölümlere erişebilmek için ve tam anlamıyla faydalanabilmek için lütfen ÜYE OLUNUZ, eğer üye iseniz lütfen GİRİŞ YAPINIZ
ArenaFutbol | Futbol'a Dair Her Şey
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Favori Oyuncu : Metin Oktay Mesaj Sayısı : 14623 Puan : 258222 Rep : 2564 Yer : Ali Samiyen Cinsiyet : Kayıt tarihi : 19/08/09
Konu: mysQl dersleri Paz Ocak 10, 2010 2:12 am
Şöyle bir giriş yapmayı uygun görüyorum konuya girmeden önce;Bu konu güncel olarak mysql da yeni yada yeni başlayacaklar için bir kaynak niteliğinde olsun istiyorum.Gerçi orta seviyeye de bahsedecek olan bir paylaşım olması sizlerinde katkılarıyla mümkündür tabi.Konuyu başlatmamda ki sebep;php ile ugrasanlar ,mysql veritabanıyla kulaktan dolma mı bir şeyler yapıyor yada öğrenme heveslerini nereye kadar zorluyorlar,bunu ortaya çıkarabilmektir.Yalnız şu var ki; Konunun güncel tutulması ve mümkünse sabite taşınması gerçekleştirilirse;her zaman birilerinin işine yarıyacağından adım gibi eminim.Buna binaen yazılan kaynakların bir çok yerde referans olması da paylaşımcıların üzerinde mutlulugu bir kez daha katmerleyecektir.
Konuya gelmek istiyorum şimdi;Burada yazdıgımız her paylaşım mysql veritabanı işlemleriyle ilgili olacaktır.ve dolayısıyla paylaşımlar genelde forumda cok cok sıklıkla tekrarlanan sorulara cevap niteliginde olması;konunun güncelliğini artırması acısından yegane sebep olacagını dusunuyorum.Paylasım yapanlardan tek bir istiram ettiğim konu ise;Konuyu esprilerle boğmayalım,ciddi bir konu olsun istiyorum.ve dolayısıyla ek olarak,kesinlikle ve kesinlikle çalışan kodları koymanızı istiyorum arkadaşlar,cunku konuyu buyuk ihtimalle sabite taşınması olagan oldugu icin;buraya 2 satırlık kendi yazdıgınız kodu yazın ama calısan kodu yazın.Paylasımlarınızı yazarken,mutlaka neyi anlatmak istediğinizi yazın.
Şimdi şartların sağlanabildiğini düşünerek mysql de sıkça sorulan soruların cevaplarına geçmek istiyorum.
-----------------
Soru:Mysql veritabanına formdan verileri nasıl kaydederim
Cevabı:Basit bir form yapın,aşağıdaki gibi.formdan alınan name değişkenleriyle verikaydı sorgusuna gidelim.
Kod ÇizelgesiKod Dili: php
if(!isset($_POST['kaydet']) ) {
?>
echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"
method="post">
adınız:
soyadınız:
mailiniz
}else{
/* mysql ayarlarınızı kendinize gore ayarlayın */
mysql_connect ("localhost","root","varsa_sifreniz") || die ("mysql hata");
mysql_select_db ("vt_simi") || die ("db hata");
/* mysql_real_escape_string ile ozel karakterleri escape liyoruz*/
Hala sorunlarınızda kurtulamadınız mı? ne yaptıysam türkçe karakter problemine çözüm getiremedim diyorsanız; ve çözüm aramaktan bıktıysanız,ve diyorsanız ki,yok mu bunun bir kolay yolu derseniz; var derim...hiç karşılaştırmalarla felan uğraşmanıza gerek yok...ziyaretçiden gelen türkçe karakterleri normal standartlara çevirelim ve türkçe karakter olarak gelen herhangi bir ziyaretci bilgisine karsı aşağıdaki kod tum dertlerinize derman olacaktır.
mesela örnek olarak formdan gelen name değişkenleri adi,soyadi ve mail olsun ;aşağıdaki kodu mysql baglantınızın altına ekleyin;
Kod ÇizelgesiKod Dili: php $_POST['adi']=mysql_real_escape_string($_POST['adi']); $_POST['soyadi']=mysql_real_escape_string($_POST['soyadi']); $_POST['mail']=mysql_real_escape_string($_POST['mail']);